Workshops

In deze technische uitdaging maken we een ring van 4-7 gram wol. Met 1 of 2 mallen. Ervaar de kracht van dun leggen en een groter krimppercentage! Basiskennis & ervaring met vilten is randvoorwaarde om mee te doen. Durf jij de uitdaging aan?
We maken een vingerpop beestje, ze is ongeveer 8 cm hoog.We werken rondom een mal, wat een leuke manier is om te leren 3D te gaan werken. Afhankelijk van de tijd kan je extra kleding maken voor meer karakter. Leuk om je kind of klein kind cadeau te geven!
85,00

30 juni 2024

Sier je hals met een sieraad! In deze workshop gaan we een prachtig sieraad maken, een hanger. Abstract en zacht! Basiskennis & ervaring met vilten is randvoorwaarde om mee te doen. Durf jij de uitdaging aan?
42,50

18 oktober 2024

Borduren op vilt. Heerlijk meditatief om te doen op een koude winterse dag. Zin om dit eens te ervaren? Iedereen kan meedoen!
75,00

17 november 2024

Heb jij wel eens het gevoel dat er een engeltje op je schouder zit? Maak je eigen engeltje met een eigen karakter. Terwijl je bezig bent experimenteer je met materiaal en vorm je haar in je handen...
42,50

Op aanvraag

Soms loop je te wandelen en valt je oog opeens op een kei. Een klein grijs steentje. Of er zit een vleugje blauw of groen overheen. Hoe mooi is het om dit zelf te maken van wol? Het is een eenvoudige manier om te leren vilten. En je kan er uiteindelijk een prachtig sieraad van maken als je de smaak te pakken hebt.

Iedereen kan vilten!
Soms wordt het anders dan je had bedacht....
Ook dat is goed!

Over

Workshops

Beginner in het vilten?

Ik kan je laten kennismaken met het viltproces. Een simpele vezel vanuit de vacht van een schaap die je kan transformeren tot alles wat je maar wilt. Ik bied je een breed palet aan qua kennis en techniek, veel zelf uitproberen en ervaren. En soms wordt het anders dan verwacht…

Gevorderde viltster?

Wil je meer techniek? Van 2D naar 3D, krimp-percentages van meer dan 50%? Lusjes, oogjes, dun en dikte verschillen in je viltwerk? Vreemde vezels, voorvilt of stofjes toevoegen? Dit en nog meer technieken heb ik in huis. Na een duidelijk uitleg, begeleid ik je stap voor stap en ga je zelf aan de slag. 

Over

Workshops

Algemene informatie over de workshops

Ik werk graag met kleine groepen waardoor er volop aandacht is voor iedereen. Alle vragen zijn welkom en persoonlijke gesprekken zijn een warme aanvulling.

Praktisch:

  • De kosten worden per workshop vermeld.
  • Bij een dag workshop neem je zelf de lunch mee.
  • Uiteraard is er koffie & thee met wat lekkers.
  • Je mag je eigen materialen meenemen.
  • De basis van water, zeep, mallen materiaal en bubbeltjesplastic is aanwezig.
  • Wol en vezels of andere materialen zijn in beperkte mate te koop bij mij.
  • Advies over welke materialen waar aan te schaffen, kan ik je altijd geven.
  • Details per workshop zullen apart vermeld worden.