Back to Top

Over mij

Lang heb ik gezocht naar het antwoord: wie ben ik als viltster, als textiele vormgeefster? Inmiddels weet ik goed wat de waarde van het vilt voor mij betekent.

 

In eerste instantie heb ik mij diverse technieken eigen gemaakt. Ik heb les gehad van inspirerende viltsters: Karen Glaubitz, Annemie Koenen, Anneke Copier, Marjolein Dallinga, Pam de Groot, Irene van der Wolf, Memhet Girgic, Judit Pocs, Lisa Klakulak, Brigitte Eertink, Sara Lechner. En ik heb veel geleerd van mijn viltvriendinnen die ik in de afgelopen 10 jaar heb leren kennen. Iedere viltster heeft zijn eigen achtergrond en geeft weer andere elementen door. Qua techniek is mijn rugzak aardig gevuld.

 

Wat doe ik vervolgens met al die vilttechnieken? Voor mij is het vilten meer. Daar waar ik eerst alles wilde uitdenken en het hele proces en de techniek beheerst wilde uitvoeren, kan ik nu zeggen dat mijn viltwerk een expressie is, een beeld als een verlengstuk van mij. Ik kan een hoedje maken, een sjaal of een tas… Maar als ik er een thema aan kan koppelen, een betekenisvolle stof in kan verwerken of symboliek aan kan meegeven dan krijgt het viltwerkstuk een meerwaarde. Dan word ik er blij van. Als ik nu aan het vilten ben, kom ik thuis en krijg ik inspiratie en energie. Dat wil ik graag delen.

 

Daarnaast is mijn manier van werken geïnspireerd op mijn opleidingen: ik ben opgeleid als Creatief Therapeut en als Organisatieadviseur en organisatie Coach. Mijn CV kan je vinden op Linkedin: Marije Kooi