Back to Top

Ervaren

Lessen voor gevorderden

Op deze pagina vind je een overzicht van de huidige cursussen. Je ziet per onderwerp een voorbeeld en een korte omschrijving.

 

Heb je een speciale vilt wensen? Neem dan contact met me op.

Voor data van workshops, klik op de link.

 

1. Vilten boek

 

Vanuit de beginners groep is het maken van een gevilt boek een mooie overstap. We werken vanuit een thema.

Mijn boek gaat over… bijvoorbeeld poezen, monsters, zaden…

 

Elke les voegen we een pagina toe aan het boek. Hierbij krijg je verschillende opdrachten waarbij verschillende technieken aan de orde komen. Het invilten van verschillende materialen zoals stof, zijde, kant, papier, losse draden. En het vervolgens versieren waardoor er een gelaagdheid in je werk komt. Dit kan door middel van punchen, borduren met de hand of machinaal. Tot slot maken we een kaft en verbinden we alle pagina’s tot een geheel.

Het totale boek maken we in 6 dagdelen van 3 uur verspreid over een periode van een aantal weken met ruimte om thuis de pagina’s af te maken.

 

2. Mandala’s, spelen met kleur…

 

   

In een dag gaan we een mandala maken van vilt. Door het werken met contrasterende kleuren, het toepassen van het verloop van kleuren en spelen met geometrische vormen die ritmisch worden herhaald, komen we tot prachtige mandala’s. Vele toepassingen zijn vervolgens mogelijk.

 

3. Een sjaal die omarmt…

 

Deze workshop is een dag werk. Vanuit een oude blouse van een dierbare, mag ook van jezelf zijn, maken we een nieuwe sjaal die je verwarmt. De basistechniek is het maken van een mooie sjaal waar je stoffen, nuno, aan toevoegt. Door het toevoegen van een betekenisvolle stof, zal het dragen van de sjaal een extra waarde geven.

 

4. Ketting… ik ben een kei.

 

We maken een persoonlijke ketting in een dag. Door te spelen met dun en dik vilt, en daardoor een verschil te ervaren in krimpeffecten, creëren we een ketting. Er ontstaan een soort “keien”. Tevens zal er ook aandacht zijn voor het maken van een mooi koord, de sluitingen van een bol en een lus. Eventueel kan je de ketting na het vilten nog accenten geven met borduurwerk of kralen.

 

5. Zaden, welk zaad zaai jij?

 

  

In deze dag leer ik je twee of drie vilttechnieken die je verwerkt in zaden vormen. De natuur is een prachtige inspiratiebron. Kleine details kan je vergroten en uitwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos.