Back to Top

Beginners

 

In 3 dagdelen van 3 uur ga je kennis maken met vilten. Wat is het? Wat kan je er mee? Welke technieken bestaan er? Welke materialen zijn er? Aan de hand van het maken van veel proefjes en kleine werkstukken kan je zelf ervaren hoe je komt van een wolvezel tot een mooi gevilt object.

 

In de eerste les leg ik de basisbeginselen uit, geef ik je een indruk van de enorme diversiteit en mogelijkheden. Laat ik je de magie zien door een korte film van over het viltproces van Judit Pocs. En je gaat het vilten zelf ervaren door het maken van een gevilte steen.

 

In de tweede les ga je werken in het ‘platte vlak’, 2D. Je leert hoe je de wol moet leggen en ervaart het krimpproces. We maken een koord, een bolletje en verbinden alles tot een bloem. Het lijkt simpel maar de tijd zal voorbij vliegen.

 

In de derde les gaan we een 3D object maken. We gaan om een mal werken wat zal leiden tot een mooie baret of col. Na deze drie lessen ben je vast geïnspireerd om je verder te verdiepen in de enorme diversiteit van het vilten!

 

Voor data van workshops, klik op de link.